به دلیل وجود مشکلات زیادی که ممکن است در زمان اجرای سازهها، بخصوص سازههای بتنی بوجود آید، همیشه نیاز به ترمیم و مقاومسازی آنها وجود دارد. در حال حاضر ترمیم و تقویت سازههای بتنی از فنهای حساس و تخصصی است که در پروژههای عمرانی بسیار مورد نیاز واقع می شوند.
انجام این فنون نیازمند تجربه و مهارت خاصی است. از عناصر شاخص در ساخت وسازها و پروژههای عمرانی ساختمانهای بتنی می باشند که از مشکلات رایج آن میتوان به انواع ترکها اشاره کرد و برای ترمیم آنها باید با انواع ترک و روشهای ترمیم آنها آشنا باشید.
لازم به ذکر است که سقف کشسان به هیج هنوان ترک نمی خورند و از دوام بالاتری نسبت به سایر سقوف برخودارند.
از عللی که باعث بروز ترکها در سازههای بتنی می شوند میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
ترکها از لحاظ ساختار به دو دسته سازهای و غیرسازهای تقسیم می شوند. هرکدام از این ترکها شامل ترکهای مرده و زنده میباشند. نکتهای که باید در نظر گرفت این است که در ترکهای زنده اول باید مانع رشد آنها شد و بعد از آن به کارهای ترمیم و مقاوم سازی آنها پرداخت.
سقف کشسانبه ترکهایی که به دلیل ضعیف بودن در طراحی و اجرا به وجود می آیند و باعث به خطر افتادن ایمنی ساختمان میشوند ترکهای سازهای می گویند. این ترکها معمولا در تیرها، ستون و فندانسیون ساختمانها بوجود میآیند.
این ترکها به ترکهایی گفته میشوند که بر اثر زیادشدن بارهای وارد بر ساختمان مثل رطوبت، افزایش یا کاهش دما و… به وجود میآیند. این ترکها معمولا بر روی دیوارها و مکانهایی مثل جان پناه ساختمانها ایجاد میشوند.
ترک هایی که بر روی دیوار ها مشاهده می کنیم بر اساس اتفاقاتی بوجود می آیند که ما در این بخش می خواهیم ترک ها را از نظر جهت مورد بررسی قرار دهیم.
این ترکها معمولا به دلیل نشست در سازه صورت می گیرد و معمولا در سقف، کف و قسمتهای سنگ قرنیز بوجود میآیند. علتهای ایجاد ترک عمودی به شرح زیر است:
واکنش قلیایی سنگدانه: سنگدانههای موجود در بتن در یک محیط قلیایی قرار دارند اما برخی کانیهایی در آنها وجود دارد که در شرایط و محیطهای عادی پایدار هستند و زمانی که در شرایط قلیایی قرار می گیرند باعث میشود که شروع به واکنش شیمیایی کنند که به آن واکنش قلیایی سنگدانه می گویند که به دو صوت واکنش قلیایی- کربناتی و واکنش قلیایی – سیلیسی صورت میگیرند.
این واکنشها باعث منبسط شدن بتن می شوند که موجب ترک خوردگی و کم شدن ایمنی و عمر بتنها می شوند. معمولا این واکنشها به صورت ترکها به صورت اشکال چند ضلعی ظاهر میشوند.
ترکهایی که در طول دیوار و راستای افق بوجود میآیند را ترک افقی میگویند و بروز آنها به دلایل زیر است:
شما می توانید از نوع های دیگر سقوف برای زیبا تر شدن دکوراسیون خانه خود استفاده نمایید که پیشنهاد ما به شما سقف های کشسان می باشد.
برای آشنایی با سقف کشسان کلیک نمایید.
سقف کشسان چیستاین ترکها شامل ترکهای عمیقی هستند که در اثر نشست فوندانسیون منفرد یا نوارهایی که ضعف مقاومتی دارند ایجاد میشود. اندازه این ترکها معمولا 0.5 تا 2.5 میلیمتر است و ترکهای مویی ایجاد شده در آن کمتر از 0.5 میلیمتر است.
این ترکها انواع مختلفی دارند که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم:
این ترکها همان ترکهای مویی هستند که عرض کمتر از 1 میلیمتر دارند.
این ترکها معمولا عرض یک تا دو میلیمتر دارند.
ترکهایی که عرض آنها بیشتر از دو میلیمتر باشند را ترک ضخیم می گویند.
در مطالب بالا علتهای مختلف ایجاد ترکها را بازگو کردیم همه بتن هایی که با سیمان پرتلند ساخته می شوند به یک میزان درجه دچار جمع شدگی در زمان هیدراتاسیون میشوند.
این انقباض باعث میشود خشکی صورت گیرد که نتیجه آن ترک خوردگی است این ترکها شبیه به حلقه هستند. این ترکها درگذر زمان وارد عمق بتن میشوند که میتوان آنها را نادیده گرفت.
نوع دیگر ترکها ترکهای گرمایی هستند که در اثر تغییر دما در بتنها بوجود میآیند. در هنگام طراحی این بتنها لازم است که مقداری فضا برای تغییرات دما و انقباض و انبساط برای بتن و وفق دادن آن با محیط در نظر گرفته شود تا در نبود فضای ناکافی دچار ترک خوردگی در سقف نشود.
همانطور که در بالا اشاره نمودیم می توانید با استفاده از سقف های کشسان دیگر با این اتفاق ناگوار مواجه نشوید، چناچنچه علاقمند به دیدن انواع و اقسام سقف های کشسان هستید می توانید به صفحه نمونه کار سقف کشسان مراجعه نمایید.
از دیگر مواردی که برای جلوگیری از ترک سقف خانه استفاده می شود تزریق رزیناپوکسی است. این رزینها برای آببندی سازهها مناسب هستند.
این ماده پس از تزریق به داخل بتن به مادهای سخت و شکننده تبدیل می شود و تا حدود کمی می تواند بتن را از ترک خوردگی حفظ کند و در صورت حرکت، ترکها مقاومت زیادی ندارند.
درمقابل استفاده از رزین پلییورتان موثرتر است چرا که این ماده انعطاف پذیر است و در صورت تزریق تبدیل به یک فوم غیرقابل نفوذ شده و می تواند تا حد قابل توجهی از رسیدن برخی از عوامل ترکخوردگی به بتن جلوگیری کند.
یک راه دیگر برای جلوگیری از ترک خوردن سقف، استفاده از گچهای پلیمری برروی بتنهاست. معمولا این گچها دارای زمان گیرش زیادی هستند که به گچکار این اجازه را می دهد که اشکالات خود را برطرف کند و از طرفی در صورت خشک شدن به صورت کامل، از درصد چسبندگی بالایی برخوردار می شوند و میزان ترک خوردگی سقف تا مقدار زیادی کاهش پیدا می کند.
ترک ها به دلایل مختلفی ایجاد می شوند از جمله این دلایل می توان به استفاده کردن از مصالح ساختمانی بی کیفیت اشاره نمود.
شما می توانید با استفاده از راه های مختلفی از پیش آمدن این اتفاق جلوگیری نمایید که بهتر است از کارشناسان در این حوزه مشاوره بگیرید.
آخرین مطالب
مطمئناً نام لایت باکس کریستالی بارها به گوش شما خورده و ممکن است این سؤال برای شما پیش بیاید که لایت باکس کریستالی چیست و
رصالت اصلی سقف کشسان ایجاد هماهنگی بصری با فضا و دکوراسیون محیط است. برای فضاهای وسیع، از سقف کشسان استفاده می شود تا کل مساحت
لایت باکس از جدیدترین ابزارهای تبلیغاتی به شمار می آیند که با نورپردازی LED کار می کند. از لایت باکس برای تبلیغات در مراکز اداری
شرکت شکوه سقف با بیش از یک دهه سابقه در زمینه طراحی و راه اندازی سقف های کسشان، آماده رقم زدن بهترین و لوکس ترین ها برای شماست.
طراحی سایت | گروه برندینگ متیسا